Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları Tanıtım Seminerinin Altıncı ve Son Oturumu Başkent Öğretmenevinde Yapıldı
855
13:48
08.11.2024

Başkanlığımız ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün işbirliğiyle hazırlanan program çerçevesinde düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları Tanıtım Seminerinin altıncı ve son oturumu 04-06 Kasım tarihleri arasında Başkent Öğretmenevinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından seminerin açılış konuşmasını yapan Teftiş Kurulu Başkanı Sayın Abdulkadir ÖZKAN hızla değişen dünyada yaşanan değişimden en çok eğitim sistemlerinin etkilendiğini, devletlerin baş döndürücü bir hızda gerçekleşen değişimin doğurduğu yeni şartlara uyum sağlayabilmek için eğitim sistemlerini sürekli geliştirme ihtiyacı duyduğunu, bugün dünya ölçeğinde yapay zeka, nano teknolojiler gibi mesleklerin işlevselliği kalmadığı için yok olacağının öngörüldüğünü, internet ve bilgi teknolojileri kaynaklı yeni üretim paradigmalarındaki gelişmelerin, ülkelerin öncelikle eğitim sistemlerini bu değişim dinamikleriyle uyumlu biçimde geliştirmeye sevk ettiğini ifade etti.

Ülkelerin, eğitim sistemleriyle ilgili yapacakları güncelleme ve geliştirme çalışmalarında yetiştirilen nesillere eğitim ve öğretim yoluyla kazandırılmak istenen kültür ve değerler manzumesini, bilim ve teknolojideki gelişmeleri, yerel ve küresel düzeyde gerçekleşen sosyo-ekonomik değişimler sonucunda ortaya çıkan yeni parametreleri göz önünde bulundurmaları gerektiğini, bu parametreler doğrultusunda eğitim sistemimiz adına çok önemli çalışmalar yürütüldüğünü, bunun en güzel örneğinin şüphesiz Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve bu kapsamda öğretim programlarında yapılan değişiklikler olduğunu beyan etti.

Sayın ÖZKAN,  öğretim programı değişikliklerinin temel amacının, milli ve manevi değerler doğrultusunda kendini gerçekleştirmiş özgün şahsiyetlerden oluşan bir toplum inşa etmek için ahlaklı, erdemli, ülkesine yararlı, kendini milletine adamış, insanlık ve dünya için en iyi olanı yapmayı ideal edinmiş, eleştirel düşünebilen, araştıran, medeniyet tasavvuru olan, girişimci, sorumluluk sahibi, duyarlı ve bilge nesiller yetiştirerek Türkiye Yüzyılının inşasına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

Sayın ÖZKAN, eğitimler yoluyla müfettişlerimizin Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin temel yaklaşımını ve ruhunu özümsemelerini, yeni öğretim programlarına ve öğretim süreçlerine hakim olmalarını ve ilerleyen süreçte konuyla ilgili gereken rehberlikte bulunabilmelerinin hedeflendiğini vurguladı.

Teftiş Kurulu Başkanı Sayın Abdulkadir ÖZKAN konuşmalarını seminerin düzenlenmesinde emeği geçen Teftiş Kurulu Başkanlığı personeline ve ilgili genel müdürlüklere teşekkürlerini ileterek tamamladı.

Teftiş Kurulu Başkanı Sayın Abdulkadir ÖZKAN' nın konuşmalarının ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Programları'nın Yapısı ve Temel Felsefesi" ile "Okuryazarlık Becerileri" konularında İzmir Demokrasi Üniversitesinden Sayın Doç. Dr. Gülçin MUTLU,  sunumlarını gerçekleştirerek birinci oturumu sonlandırdılar.

            Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline ilişkin genel bilgilendirme sunumlarının ardından programın birinci günü, soru-cevap bölümüyle sona erdi.  

            Seminerin ikinci ve üçüncü günü,  Başkent Öğretmenevinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında programları yenilenen Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi alanlarında;

-  İlkokul Matematik Dersi Öğretim Programı Tanıtımı Sayın Dr. Veysel GÖÇER,

-  İlkokul Türkçe Dersi Öğretim Programı Tanıtımı Sayın Prof. Dr. Hüseyin ANILAN,

-  İlkokul Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı Tanıtımı Sayın Dr. Öğretim Üyesi Zülfiye Melis DEMİR,

-  Sosyal Bilgiler Dersi Öğretim Programı Tanıtımı Sayın Doç. Dr. Gülçin MUTLU,

-  Hayat Bilgisi Dersi Öğretim Programı Tanıtımı Sayın Demet ÖZTEPE,

-  Farklılaştırılmış Eğitim Becerilerinin Tanıtımı Sayın Doç. Dr. Mahmut ÇİTİL,

-  Erdem-Değer-Eylem Modeli Tanıtımı Sayın Davut ÇİFTÇİ,

- Ölçme ve Değerlendirme Tanıtımı Sayın Doç. Dr. Ezgi MOR,

- Okul Öncesi Eğitim Programı Tanıtımı Sayın Prof. Dr. Esra ÖMEROĞLU ve Sayın Doç. Dr. Vedat BAYRAKTAR

tarafından yapıldı.

 

08-11-202408-11-202408-11-202408-11-202408-11-202408-11-202408-11-202408-11-202408-11-202408-11-202408-11-202408-11-202408-11-202408-11-2024

Yayın Tarihi: 08.11.2024