Teftiş Kurulu Başkanlığı

Sürdürülebilir Okul Gelişimi İçin Etkili Dijital Öz Değerlendirme (DIGI ESSA 4 SCHOOL) projesi birinci eğitim faaliyeti Portekiz-Lizbon'da gerçekleştirildi.

MEB Teftiş Kurulu Başkanlığının koordinatörü olduğu "Sürdürülebilir Okul Gelişimi İçin Etkili Dijital Öz Değerlendirme" başlıklı AB Erasmus+ projesi birinci eğitim faaliyeti (LTT1) Lizbon Üniversitesi ev sahipliğinde 08-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında Portekiz/Lizbon'da gerçekleştirildi. Lizbon Üniversitesi'nden(PT), Floransa Üniversitesi'nden(IT), Jaume Üniversitesi 'den(ES), Hacettepe Üniversitesi 'den, Pharova Okul Müfettişliğinden(RO), EduXprss'den(NL) ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aralarında akademisyenlerin, müfettişlerin, eğitim yöneticilerinin, uzmanların ve öğretmenlerin bulunduğu toplam 27 katılımcının hazır bulunduğu eğitim faaliyetine Teftiş Kurulu Başkanlığından Başkan Yardımcıları İrfan KAYA, Mehmet ÖZGÜL, Bakanlık Müfettişleri Asiye AKİ, Coşkun Davut ŞENEL, Ferhat ÇELİK, Yusuf ÇELİK, Proje Koordinatörü/ Eğitim Müfettişi Harun GÖNCÜ ile Milli Eğitim Uzmanı Dr. Meliha SAKİN katıldı.
Sürdürülebilir Okul Gelişimi İçin Etkili Dijital Öz Değerlendirme (DIGI ESSA 4 SCHOOL)  projesi birinci eğitim faaliyeti Portekiz-Lizbon'da gerçekleştirildi.

1. Gün:

Ortak ülkelerde ve AB boyutunda mevcut okul öz değerlendirme uygulamalarının ele alındığı eğitim faaliyeti Lizbon Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Estela COSTA ve Proje Koordinatörü/Eğitim Müfettişi Harun GÖNCÜ'nün açılış konuşmaları ile başladı. Eğitim Faaliyetinin sabah oturumunda Prof. Dr. Estela COSTA tarafından Portekiz'deki mevcut okul öz değerlendirme uygulamaları ve proje kapsamında yapılan saha araştırma sonuçları hakkında sunum yapıldı.

Öğleden sonraki birinci oturumda Milli Eğitim Uzmanı Dr. Meliha SAKİN ve Prof. Dr. Arif ALTUN tarafından Türkiye'deki mevcut okul öz değerlendirme uygulamaları ve proje kapsamında yapılan saha araştırma sonuçları hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Ardından İtalya Floransa Üniversitesi'nden Prof.Davide CAPPERUCCİ ve İspanya Jaume Üniversitesi 'den Araştırma Görevlisi Ruben Garcia Vidal tarafından sıra ile İtalya ve İspanya'daki mevcut okul öz değerlendirme uygulamaları ve proje kapsamında yapılan saha araştırma sonuçları hakkındaki sunumlar gerçekleştirildi.

 

2. Gün:

Sabah programında Lizbon Alvalade Okul Kümesi ziyaret edildi. Okul kümesi yöneticileri tarafından mevcut öz değerlendirme uygulamaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Eğitim faaliyetinin öğleden sonraki oturumunda EduXprss'den Eğitim Uzmanı Karen van KOOTEN ve Pharova Okul Müfettişliğinden Okul Müfettişi Aurel GRAUR tarafından sıra ile Hollanda ve Romanya'daki mevcut okul öz değerlendirme uygulamaları ve proje kapsamında yapılan saha araştırma sonuçları hakkındaki sunumlar gerçekleştirildi. Eğitim faaliyetinin ikinci günü son oturumunda Floransa Üniversitesi'nden Prof. Davide CAPPERUCCİ ve EduXprss'den Boudewijn van VELZEN tarafından okul gelişim planları hazırlama, uygulama ve izleme süreçleri hakkında sunumlar gerçekleştirildi.


3. Gün:

Sabah oturumunda sıra ile Cristelo Okul Kümesi yöneticisi Mário ROCHA tarafından "Kalite güvence sistemlerinde öz değerlendirme ve okul geliştirmenin yeri" ve  Fernando Casimiro Pereira Okul Kümesi yöneticisi Paulo ALMEIDA tarafından " Etkili bir öz değerlendirme modelinde sağlıklı veri toplamak için  kullanılan araçlar (dijital ve diğer araçlar)" konuları ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

Öğleden sonraki oturumlarda sıra ile Boa Água Okul Kümesi Yöneticisi Nuno MANTAS tarafından "Etkili bir öz değerlendirme ve okul geliştirme modelinin kalite kriterleri, göstergeleri, ilke ve prosedürleri" ve Pedro Eanes Lobato Okul Kümesi Yöneticisi Célia ALMEIDA tarafından "Etkili öz-değerlendirme verilerinin yorumlanması ve değerlendirilmesine ilişkin ilke ve yöntemler" konularında mevcut uygulamalarını içeren sunumlar yapıldı.

 

4. Gün:


Dördüncü gün sabah oturumda Lizbon Üniversitesi Eğitim Enstitüsün'den Yar. Doç. Dr.  Nuno DOROTEA tarafından "AB'de etkili dijital öz değerlendirme alanında iyi uygulama örnekleri" konulu sunum gerçekleştirildi.

Öğleden sonraki oturumda Prof. Dr. Estela COSTA tarafından projedeki ikinci iş paketi (WP 2) kapsamında hazırlanacak  "Sürdürülebilir okul gelişimi için etkili dijital öz değerlendirme" başlıklı rapor çıktısının hazırlanması, görev ve sorumlulukların belirlenmesi konularında bilgilendirmeler yapıldı.

 

5. Gün:

Sabah oturumunda projede gelecek dönem etkinliklerin planlanması ve hazırlanması konularında Proje Koordinatörü /Eğitim Müfettişi Harun GÖNCÜ tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Ardından Floransa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Davide CAPPERUCCİ, 05-09 Haziran 2023 tarihleri arasında İtalya'da gerçekleştirilecek ikinci eğitim faaliyeti hakkındaki sunumlarını gerçekleştirdi.

Öğleden sonraki oturumda eğitim faaliyeti, proje bütçesi ve yönetimi hakkında değerlendirmeler yapıldı. Eğitim faaliyeti katılımcılara sertifikaların verilmesi ile tamamlandı.

 

Proje web sayfası: https://www.digiessa4schools.com/

 

Proje Sosyal Medya Hesapları:

 

Instagram

digiessa4school

           

Facebook

digiessa4school

Twitter

 digiessa4school

 

 

16-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-202316-05-2023

 

Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı 06648 Bakanlıklar /ANKARA - 0 312 413 16 61 / 413 27 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.