"Bilişim Suçları" Konulu Seminer Düzenlendi
Başkanlığımız ve Adalet Bakanlığı işbirliğiyle 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü, Bakanlık müfettişlerine yönelik "Bilişim Suçları" konulu çevrim içi seminer düzenlendi.Seminerin açılış konuşmasını yapan Eğitim ve Koordinasyon Birimi Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet ÖZGÜL katılımcıları selamladıktan sonra, "Bilişim Suçları" konulu seminerin önemine ve etkisine vurgu yaptı. Ana hatlarıyla bilişim suçları ile ilgili mevzuat, bilişim suçları ve sınıflandırılması, bilişim suçlarında zamanaşımı, bir suçun bilişim suçu kapsamında olduğunu gösteren başlıca göstergeler hakkında bilgi verileceğini ifade eden Sayın ÖZGÜL, bu seminerin düzenlenmesinde emeği geçen Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığına ve sunumları ile paylaşımda bulunacak olan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcıları Mahmut Kaan YÜKSEL ve Mehmet Sinan ALGÜL'e teşekkürlerini iletti. Seminerin faydalı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmanın ardından Cumhuriyet Savcıları Mahmut Kaan YÜKSEL ve Mehmet Sinan ALGÜL iki oturum halinde sunumlarını gerçekleştirdiler.
İlk oturumda;
Bilişim Suçları,
Bilişim Sistemi Nedir?
Veri Nedir?
Sisteme Girme veya Kalmaya Devam Etme Kastı,
Sistemi Engelleme, Bozma, Verileri Yok Etme veya Değiştirme,
İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele,
Bilişim Suçlarında Zamanaşımı,
Bilişim Suçları İle İlgili Sorunlar
İkinci oturumda;
Açık Kaynak Araştırması,
Açık Kaynak Araştırmalarında Dikkat Edilecek Hususlar,
İzinsiz Erişimin Tespit Edilmesi,
Bilişim Suçlarına İlişkin Yürütülen Soruşturmalarda İhtiyaç Duyulan Bilgiler,
MAC Adresi Nedir?
IP Numaraları ve Kullanım Alanları,
NAT VE CGNAT IP Nedir?
Port Numarası ve Önemi, konularında bilgilendirmede bulundular.
Seminer, sahada karşılaşılan sorunlara yönelik soruların cevaplandırılmasını müteakip iyi dilek ve temennilerle sonlandırıldı.