Teftiş Kurulu Başkanlığı

"Sürdürülebilir Okul Gelişimi İçin Etkili Dijital Öz Değerlendirme" Erasmus+ (KA220-SCH) Projesi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

Başkanlığımızın koordinatörlüğünü yaptığı "Sürdürülebilir Okul Gelişimi İçin Etkili Dijital Öz Değerlendirme" isimli Erasmus+ (KA220-SCH)  projesi açılış toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi.


AB Erasmus+ Programı Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları alanında (KA220-SCH) hazırlanan ve Teftiş Kurulu Başkanlığının koordinatörü; Portekiz Lizbon Üniversitesi, İtalya Floransa Üniversitesi, İspanya Jaume Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Romanya Pharova Okul Müfettişliği, Hollanda'dan EduXprss Ajansı ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak olduğu "Sürdürülebilir Okul Gelişimi İçin Etkili Dijital Öz Değerlendirme" isimli projenin açılış toplantısı Ankara Başkent Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

1. Gün:

Toplantıya proje ortağı kurumlarımızın proje ekip üyeleri, Teftiş Kurulu Başkanlığının yöneticileri, müfettişleri ve uzmanları, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile gözlemci olarak Ulusal Ajansın uzmanları katıldı. Portekizli ve Hollandalı ortaklarımızın online olarak katıldığı toplantı Teftiş Kurulu Başkan Vekili Yaşar KELEŞ'in "Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 10 ilimizde büyük bir felakete sebep olan depremde hayatını kaybedenlere yönelik başsağlığı ve yaralılara acil şifa dilekleri" ile başladı.

Toplantının ilk oturumunda sırası ile Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Arif ALTUN, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünden Proje Uzmanı Derya SEVİNÇ, Floransa Üniversitesinden Prof. Davide CAPPERUCCİ, Lizbon Üniversitesinden Prof. Estela COSTA, Jaume Üniversitesinden Doç. Dr. Inmaculada REMOLAR QUİNTANA, Pharova Okul Müfettişliğinden Okul Müfettişi Aurel GRAUR ve EduXprss Ajansından Boudewijn van VELZEN tarafından kurum tanıtım sunumları gerçekleştirildi.

İkinci oturumda Proje Koordinatörü Eğitim Müfettişi Harun GÖNCÜ proje sunumunu gerçekleştirdi. Projenin öğleden sonraki oturumlarında projedeki iş paketlerinin lider kurumları tarafından, iş paketlerinin amacı, hedefi, iç paketlerindeki görev dağılımları ve iş paketi takvimi hakkında sunumlar yapıldı. Bu kapsamda WP 2 için Lizbon Üniversitesinden Prof. Estela COSTA, WP 3 için Teftiş Kurulu Başkanlığından Eğitim Müfettişi Harun GÖNCÜ, WP 4 için Jaume Üniversitesinden Doç. Dr. Inmaculada REMOLAR QUİNTANA ve WP 5 için Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünden Proje Uzmanı Zeynep BEDİZ OYAR tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

2. Gün:

Toplantının 2. günü ilk oturumunda Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünden Proje Uzmanı Zeynep BEDİZ OYAR tarafından proje yaygınlaştırma ve iletişim stratejisi hakkında sunum yapıldı. İkinci oturumda projede gerçekleştirilecek eğitim faaliyetleri ile sempozyumlar hakkında ortak kurumlar tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Toplantının üçüncü oturumunda koordinatör kurum Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Proje Kalite Güvencesi sunumu gerçekleştirildi. Bu kapsamında oluşturulacak "Komisyonlar, Kurallar, Kalite Güvence Planı ve Raporlama İlkeleri" belirlendi. Toplantının öğleden sonraki oturumunda açılış toplantısının genel bir değerlendirmesi yapıldı. Toplantı katılımcılara sertifikaların verilmesi ile tamamlandı.

Proje Sosyal Medya Hesapları

 

 20-02-2023  20-02-2023 20-02-2023
   

 

 Instagram

 digiessa4school

 Facebook

 digiessa4school

 Twitter

 digiessa4school


Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı 06648 Bakanlıklar /ANKARA - 0 312 413 16 61 / 413 27 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.